bewaar
Luikse wafels met slagroom en kersen
Luikse wafels met slagroom en kersen
bewaar

Luikse wafels met slagroom en kersen

Deze klassieker gaat nooit vervelen. Bovendien kun je eindeloos variëren met dit recept. Waar wacht je nog op?

25 min. bereiden
1 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

ongezouten roomboter

30 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

½ tl

zout

1

middelgroot ei

4 el

halfvolle melk

250 g

zelfrijzend bakmeel

70 g

bruine kandijsuiker

1 el

olie om in te vetten

250 g

verse slagroom

1 blik

taart & vlaaifruit kersen

Dit heb je nodig

  • wafelijzer

Deze klassieker gaat nooit vervelen. Bovendien kun je eindeloos variëren met dit recept. Waar wacht je nog op?

Aan de slag

1

Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klopt het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de kandijsuiker tot deeg en vorm er bolletjes van.

2

Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 3 min. goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.

3

Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de wafels met de slagroom en het vlaaifruit.

variatietipVervang de helft van de kandijsuiker door 100 g fijngehakte hazelnoten. Serveer met een flinke dot mascarpone, 1 tl lemoncurd en blauwe bessen.

variatietipVervang de helft van de kandijsuiker door cacao nibs. Smelt 100 g witte chocolade au bain-marie. Serveer met een bolletje chocoladeijs en witte chocoladesaus.

variatietipVervang de kandijsuiker door 150 g ricotta. Schep ¾ van de discodip (a 75 g) voorzichtig door het beslag. Serveer met slagroom en de rest van de discodip.