bewaar
Luikse wafels
Luikse wafels
bewaar

Luikse wafels

In 25 minuten wafels op tafel? Komt voor de bakker!

25 min. bereiden
564waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

ongezouten roomboter

40 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

1

middelgroot ei

4 el

halfvolle melk

250 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

bruine kandijsuiker

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • wafelijzer

In 25 minuten wafels op tafel? Komt voor de bakker!

Aan de slag

1

Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.

2

Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.

tip

combinatietipLekker met ingemaakte zoete kersen.