Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
Hul je zoete zomerwafels deze winter in een hartig jasje. Beleg ze met zalm of avocado en ze zijn de ster van de kerstbrunch.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 100 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- ½ tl zout
- 1 middelgroot ei (op kamertemperatuur)
- 4 el halfvolle melk
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el olie om in te vetten
- 380 g Tasty Tom trostomaten (schaal)
- 15 g verse basilicum (bakje)
- 1 el witte wijnazijn
Keukenspullen
- grove rasp
- wafelijzer
Advertentie
Bereiden
- Rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp. Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de geraspte kaas tot deeg en vorm er bolletjes van.
- Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 2 min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en het basilicum in reepjes. Meng met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de wafels met de tomatensalsa. Lekker!
bereidingstip:
Lekker met 1 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn door het beslag.
variatietip:
Vervang de Parmezaanse kaas door 150 g ricotta. Serveer met waterkers, extra ricotta, gerookte zalm en kappertjes.
variatietip:
Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte cheddar tophat en voeg 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Pureer met een staafmixer 2 avocado’s en breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Garneer met koriander en druppel er wat tabasco erover.

Hartige Wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 445 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa

- 100 g Parmigiano Reggiano
Rasp de Parmezaanse kaas met een grove rasp.

- 100 g ongezouten roomboter
- ½ tl zout
- 1 middelgroot ei
- 4 el halfvolle melk
Klop de boter en het zout met een mixer dik, wit en luchtig. Klop het ei en de melk erdoor.

- 250 g zelfrijzend bakmeel
Zeef het bakmeel boven een kom. Spatel het bakmeel beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed met de geraspte kaas tot deeg en vorm er bolletjes van.

- 1 el olie om in te vetten
Vet het wafelijzer in met wat olie en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.

Bak de wafel in ca. 2 min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het ijzer telkens in met olie.

- 380 g Tasty Tom trostomaten
- 15 g verse basilicum
- 1 el witte wijnazijn
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en het basilicum in reepjes. Meng met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de wafels met de tomatensalsa.
bereidingstip:
Lekker met 1 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn door het beslag.
variatietip:
Vervang de Parmezaanse kaas door 150 g ricotta. Serveer met waterkers, extra ricotta, gerookte zalm en kappertjes.
variatietip:
Vervang de Parmezaanse kaas door geraspte cheddar tophat en voeg 1 fijngesneden jalapeñopeper toe. Pureer met een staafmixer 2 avocado’s en breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Garneer met koriander en druppel er wat tabasco erover.