Saté van gedroogd fruit
Hoera, de jarige trakteert spiesjes! Niet te zoet, wel zo lekker.

Advertentie
Ingrediënten
- 180 g Eat Me gedroogde abrikozen
- 150 g Eat Me gedroogde ongezoete mango
- 75 g ongebrande amandelen
- 1 el Raw Organic kokosolie
- ½ citroen
- 100 g Eat Me dadels
- 150 g gedroogde vijgen (zakje 180 g, Eat me)
- 75 g ongebrande hazelnoten
- 1 el kokosolie
- 50 g dadels zonder pit
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el geraspte kokos
Keukenspullen
- keukenmachine
- 15 sateprikkers
Advertentie
Bereiden
- Maal 100 g abrikozen, 100 g mango, de amandelen en 1 el kokosolie in de keukenmachine. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Boen 1/2 citroen schoon en rasp de gele schil. Maal het citroenrasp, 100 g ontpitte dadels, 100 g vijgen, de hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.
- Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen. Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord. Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam. Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg. Maak zo ca. 15 spiesjes.
Tip:
In een broodtrommel of gerold in bakpapier kun je de fruitsatéstokjes prima meenemen.

Saté van gedroogd fruit
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 205 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 30 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Saté van gedroogd fruit
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Saté van gedroogd fruit

- 100 g Eat Me gedroogde abrikozen
- 100 g Eat Me gedroogde ongezoete mango
- 75 g ongebrande amandelen
- 1 el Raw Organic kokosolie
Maal de abrikozen, de mango, de amandelen en de kokosolie in de keukenmachine. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot.

- ½ citroen
- 100 g Eat Me dadels
- 100 g gedroogde vijgen
- 75 g ongebrande hazelnoten
- 1 el kokosolie
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal het citroenrasp, de ontpitte dadels, vijgen, hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.

- 50 g dadels zonder pit
- 50 g gedroogde vijgen
Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen.

- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el geraspte kokos
Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord. Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam.

- 80 g Eat Me gedroogde abrikozen
- 50 g Eat Me gedroogde ongezoete mango
Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg. Maak zo ca. 15 spiesjes.