bewaar
Saté van gedroogd fruit
Saté van gedroogd fruit
bewaar

Saté van gedroogd fruit

Hoera, de jarige trakteert spiesjes! Niet te zoet, wel zo lekker.

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

15 porties

180 g

Eat Me gedroogde abrikozen

150 g

Eat Me gedroogde ongezoete mango

75 g

ongebrande amandelen

1 el

Raw Organic kokosolie

½

citroen

100 g

Eat Me dadel

150 g

gedroogde vijgen

75 g

ongebrande hazelnoten

1 el

kokosolie

50 g

dadels zonder pit

2 el

geroosterde sesamzaadjes

2 el

geraspte kokos

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • sateprikkers

Hoera, de jarige trakteert spiesjes! Niet te zoet, wel zo lekker.

Aan de slag

1

Maal 100 g abrikozen, 100 g mango, de amandelen en 1 el kokosolie in de keukenmachine. Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Boen 1/2 citroen schoon en rasp de gele schil. Maal het citroenrasp, 100 g ontpitte dadels, 100 g vijgen, de hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.

2

Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot. Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen. Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord. Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam. Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg. Maak zo ca. 15 spiesjes.

algemeenIn een broodtrommel of gerold in bakpapier kun je de fruitsatéstokjes prima meenemen.

Saté van gedroogd fruit

Instructievideo - 02:34 min.