Truffels van rauwe cacao, goji bessen en amandelen
Deze truffels maak je met bijzondere ingrediënten als tarwegras en rauwe cacao. Verrukkelijk bij een kop thee of koffie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 20 dadels zonder pit
- 2 el goji bessen (zakje 225 g)
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 2 el kokosolie (pot 550 ml, op kamertemperatuur)
- 2 el rauwe cacaopoeder (potje 100 g)
- 2 el gemalen kokos (bakje 55 g)
- 1 el tarwegraspoeder (potje 100 g)
- 4 el ongebrande amandelen (zak 175 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Maal de dadels en goji bessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Voeg het rasp, de kokosolie, cacaopoeder, kokos en tarwegraspoeder toe. Maal nog 30 sec. Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
- Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine. Schep de amandelen op een bord. Rol de truffels erdoor zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct.
Tip:
Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje. De truffels zijn in de koelkast zeker een week houdbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 20 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Truffels van rauwe cacao, goji bessen en amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Truffels van rauwe cacao, goji bessen en amandelen
- 20 dadels zonder pit
- 2 el goji bessen
Maal de dadels en goji bessen in een keukenmachine tot het een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min.
- 1 medium handsinaasappel
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
- 2 el kokosolie
- 2 el rauwe cacaopoeder
- 2 el gemalen kokos
- 1 el tarwegraspoeder
Voeg het rasp, de kokosolie, cacaopoeder, kokos en tarwegraspoeder toe. Maal nog 30 sec.
Rol 10 balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
- 4 el ongebrande amandelen
Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine.
Schep de amandelen op een bord. Rol de truffels erdoor zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct. Bon appétit!
Tip: Lekker bij koffie of thee of als tussendoortje. De truffels zijn in de koelkast zeker een week houdbaar.