bewaar
Peperonata
Peperonata
bewaar

Peperonata

Vers, snel en eenvoudig. Deze gestoofde paprika's stelen de show.

10 min. bereiden
30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

puntpaprikamix

2

sjalotten

1 teen

knoflook

15 g

verse peterselie

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

2 el

rodewijnazijn

Vers, snel en eenvoudig. Deze gestoofde paprika's stelen de show.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en peterselie fijn.

2

Verhit de olie in een hapjespan, fruit de sjalot 3 min. Voeg de paprika, knoflook, tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 min. op laag vuur zonder deksel stoven. Roer regelmatig.

3

Bestrooi met de peterselie en serveer warm of lauwwarm.

tip

combinatietipLekker met kip en pasta. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Peperonata

Instructievideo - 01:36 min.