bewaar
Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing
Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing
bewaar

Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing

Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden.

20 min. bereiden
25 min. wachten
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

venkelknollen

2 tenen

knoflook

60 ml

traditionele olijfolie

40 ml

rodewijnazijn

2 tl

dijonmosterd

½ tl

zeezout

½ tl

chilivlokken

20 g

peterselie

15

verse munt

Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden.

Aan de slag

1

Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.

2

Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.

3

Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.

4

Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.

5

Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.

algemeenBron: Tijd voor een barbecue, Ross Dobson

algemeenJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 30 min. voor serveren uit de koelkast.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.