bewaar
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen
bewaar

Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

25 min. bereiden
30 min. wachten
zeer pittig
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

verse koriander

4 tenen

knoflook

1 el

witte peperkorrels

2 el

donkere basterdsuiker

40 ml

vissaus

16

diepvries reuzengarnalen

2 el

plantaardige olie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • gasbarbecue

De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

Aan de slag

1

Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.

2

Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.

3

Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.

4

Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstipIn plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.