Tomaten-tuinbonensalade
Een goedgevulde maaltijd verpakt in een salade van braadworstjes en tomaat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el traditionele olijfolie
- 270 g Catalaanse braadworsten
- 450 g diepvries tuinbonen (pak)
- 335 g zoetzure gurkenviertel (augurken, pot)
- 660 g witte bonen in pot
- 250 g cherrytomaten (bak)
- 1 el grove mosterd
- 7½ g verse munt (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Verhit de 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
- Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in 3 min beetgaar. Giet af.
- Laat de augurken uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes van 1 cm. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Halveer de cherrytomaten en meng ze met de tuinbonen, augurken en witte bonen tot een salade.
- Klop de rest van de olie, p.p. een halve eetlepel inmaakvocht uit de pot augurken en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade.
- Snijd de munt fijn. Neem de worstjes uit de pan en snijd het vlees in plakjes van een ½ cm. Meng door de salade. Bestrooi de salade met de munt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.275 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Tomaten-tuinbonensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten-tuinbonensalade
- 1 el traditionele olijfolie
- 270 g Catalaanse braadworsten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
- 450 g diepvries tuinbonen
Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in 3 min. beetgaar. Giet af.
- 335 g zoetzure gurkenviertel
Laat de augurken uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes van 1 cm.
- 660 g witte bonen in pot
Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 250 g cherrytomaten
Halveer de cherrytomaten en meng ze met de tuinbonen, augurken en witte bonen tot een salade.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el grove mosterd
Klop de olie, p.p. een halve eetlepel inmaakvocht uit de pot augurken en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade.
- 7½ g verse munt
Snijd de munt fijn.
Neem de worstjes uit de pan en snijd het vlees in plakjes van een ½ cm. Meng door de salade. Bestrooi de salade met de munt.