To­ma­ten-tuin­bo­nen­sa­la­de

Een goedgevulde maaltijd verpakt in een salade van braadworstjes en tomaat.

(13) waardeer
hoofdgerecht Een goedgevulde maaltijd verpakt in een salade van braadworstjes en tomaat. 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in 3 min beetgaar. Giet af.
  3. Laat de augurken uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes van 1 cm. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Halveer de cherrytomaten en meng ze met de tuinbonen, augurken en witte bonen tot een salade.
  4. Klop de rest van de olie, p.p. een halve eetlepel inmaakvocht uit de pot augurken en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade.
  5. Snijd de munt fijn. Neem de worstjes uit de pan en snijd het vlees in plakjes van een ½ cm. Meng door de salade. Bestrooi de salade met de munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Tomaten-tuinbonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-tuin­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 450 g diepvries tuinbonen

Kook ondertussen de bevroren tuinbonen in 3 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 335 g zoetzure gurkenviertel

Laat de augurken uitlekken en vang het vocht op. Snijd ze in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 660 g witte bonen in pot

Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en meng ze met de tuinbonen, augurken en witte bonen tot een salade.

6
6
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el grove mosterd

Klop de olie, p.p. een halve eetlepel inmaakvocht uit de pot augurken en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de salade.

7
7
  • 7½ g verse munt

Snijd de munt fijn.

8
8

Neem de worstjes uit de pan en snijd het vlees in plakjes van een ½ cm. Meng door de salade. Bestrooi de salade met de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.