Ita­li­aan­se stamp met zalm­fi­let

Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker veel groente, gemarineerde zalm: dit gerecht is een overheerlijke smaakexplosie. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.
  4. Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.
  5. Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop. Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.

bereidingstip:

Je kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.005 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.384 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Italiaanse stamp met zalmfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se stamp met zalm­fi­let

1
1
  • 4 verse zalmfilets
  • 4 vellen gekruid bakpapier zalm-dille-citroen

Bereid de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje Maggi Mals en Kruidig.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 500 g Italiaanse roerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 900 g verse aardappelpuree
  • 1 citroen

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de citroen in partjes.

4
4
  • 250 g mozzarella
  • 500 g gegrilde courgette

Snijd de mozzarella in repen en wikkel deze in de courgette tot een rolletje.

5
5

Meng de roerbakgroente met de puree. Verdeel de zalm over de borden en leg de citroenpartjes erop.

6
6

Serveer de zalm met de stamp en courgetterolletjes.

bereidingstip:

Je kunt ook een hele courgette gebruiken. Snijd dan 500 g courgette in plakken van 1/2 cm en bestrijk met een dun laagje olie. Gril in delen ca. 5 min. in de grillpan. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.