bewaar
Tonijnsandwich met bietensalade
Tonijnsandwich met bietensalade
bewaar

Tonijnsandwich met bietensalade

De basis: speltbrood. De vulling: een mengsel van tonijn met roomkaas en bietjes. Erbij: bietensalade!

12 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 sneetjes

speltbrood

400 g

tonijnstukken in olijfolie

125 g

verse roomkaas met kruiden

330 g

kleine zoetzure augurken

400 g

geraspte bietjes

300 g

rauwkost radijsmix

3 el

traditionele olijfolie

1 el

appelciderazijn

60 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • sateprikkers

De basis: speltbrood. De vulling: een mengsel van tonijn met roomkaas en bietjes. Erbij: bietensalade!

Aan de slag

1

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout. Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.

2

Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de helft van de bietjes erover. Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.

3

Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal. Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade. Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.

combinatietipLekker met groentechips.