Brood­je to­nijn met knof­look-sri­ra­cha­mayo

Een originele lunch hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Beleg een broodje met tonijn en maak zelf een lekkere saus.

(2) waardeer
lunch Een originele lunch hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Beleg een broodje met tonijn en maak zelf een lekkere saus. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de rauwkost met de augurkenblokjes en zoetzure azijn. Zet opzij tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng met de mayonaise. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Besmeer de sneetjes brood met de tonijnsalade. Scheur de kaas in stukjes en verdeel erover. Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 8 min. of totdat de kaas smelt. Neem de broodjes uit de oven en verdeel de rauwkost erover. Serveer direct.

combinatietip:

Tonijnsalade over? De volgende dag is deze ook heerlijk op een toastje of op een sneetje stevig donker meergranenbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Broodje tonijn met knoflook-srirachamayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je to­nijn met knof­look-sri­ra­cha­mayo

1
1
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 3 el augurkenblokjes zoetzuur
  • 2 el zoetzure azijn uit de pot

Meng de rauwkost met de augurkenblokjes en zoetzure azijn. Zet opzij tot gebruik.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 4 el mayonaise

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng met de mayonaise. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

4
4
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 4 plakjes cheddar

Besmeer de sneetjes brood met de tonijnsalade. Scheur de kaas in stukjes en verdeel erover.

5
5

Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 8 min. of totdat de kaas smelt.

6
6

Neem de broodjes uit de oven en verdeel de rauwkost erover. Serveer direct.

combinatietip:

Tonijnsalade over? De volgende dag is deze ook heerlijk op een toastje of op een sneetje stevig donker meergranenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.