Broodje tonijnsalade met mais

Een broodje tonijnsalade is een lunchklassieker. En met maïs wordt ie extra bijzonder.

440 kcal

10 min. bereiden

4.5/5

(6)

Ingrediënten

Aantal personen

2022 nr. 06 - Slim koken

Aan de slag

  1. Doe de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper ondertussen de halve rode ui. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de halve paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. ½ cm. Snijd ook de augurken in blokjes van ca. ½ cm. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op.

  2. Meng in een kom de tonijn met 1 el van de opgevangen olie (per 2 personen) en de zuivelspread. Meng de mais, rode ui, paprika en augurk erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Bewaar de tonijnsalade apart van de broodjes en beleg je broodjes vlak voor je gaat eten.

  • algemeenVerdubbel de ingrediënten en maak broodjes tonijnsalade voor het hele gezin. Of eet er 2 dagen van!

Wat vond je van dit recept?

Broodje tonijnsalade met mais

Een broodje tonijnsalade is een lunchklassieker. En met maïs wordt ie extra bijzonder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig