bewaar
Chimichurri
Chimichurri
bewaar

Chimichurri

En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!

10 min. bereiden
pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

kleine rode ui

15 g

verse oregano

½ teen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

1 tl

gedroogde oregano

6 el

extra vierge olijfolie

2 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.

2

Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.

bereidingstipLaat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten.

bewaartipJe kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

serveertipDeze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.