Chi­michur­ri

En óf hier kruiden in zitten: deze Zuid-Amerikaanse salsa bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!

(14) waardeer
zuid-amerikaans bijgerecht En óf hier kruiden in zitten: deze Zuid-Amerikaanse salsa bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je! 4 personen
3 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Doe met de knoflook, koriander, peterselie, de blaadjes van de munt, oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn. Of gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje.

bereidingstip:

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

serveertip:

Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees, bijvoorbeeld bij biefstuk.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­michur­ri

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • ½ teen knoflook
  • 7½ g verse koriander
  • 15 g verse platte peterselie
  • 7½ g verse munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 6 el arachideolie
  • 2 el rodewijnazijn

Doe met de knoflook, koriander, peterselie, de blaadjes van de munt, oregano, olie en azijn in een hoge beker.

3
3

Mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn.

4
4

Of gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje.

bereidingstip:

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

serveertip:

Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees, bijvoorbeeld bij biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.