bewaar
Ribeye met chimichurri
Ribeye met chimichurri
bewaar

Ribeye met chimichurri

Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.

20 min. bereiden
5 min. wachten
licht pittig
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ribeye

6 el

traditionele olijfolie

1

rode peper

30 g

peterselie

1 el

gedroogde oregano

2 tenen

knoflook

5 el

rodewijnazijn

1

ui

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • staafmixer

Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.

Aan de slag

1

Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.

2

Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.

algemeenJe kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ribeye met chimichurri

Instructievideo - 02:43 min.