Ri­beye met chi­michur­ri

Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.

(87) waardeer
argentijns hoofdgerecht Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje. 4 personen
3 87

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
  2. Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.

Tip:

Je kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ribeye met chimichurri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye met chi­michur­ri

1
  • 4 ribeye
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen.

2

Steek ondertussen de barbecue aan.

3
  • 1 rode peper
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 30 g peterselie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el rodewijnazijn

Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker.

Tip: Voeg 1 of 2 el water toe als de chimichurri te dik is.

4
  • 1 ui
  • 25 g verse bieslook

Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.

6

Serveer het vlees met de chimichurri. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.