bewaar
Ribeye met pancetta en tuinerwten
Ribeye met pancetta en tuinerwten
bewaar

Ribeye met pancetta en tuinerwten

10 min. bereiden
8 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 ml

Italiaanse olijfolie extra vierge

2 el

rodewijnazijn

½ zakje

peterselie

2 tl

gedroogde oregano

1 teen

knoflook

2 schalen

ribeye

100 g

pancetta

1 pak

tuinerwten

1 tl

suiker

1

sjalot

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng 120 ml olie, azijn, peterselie, oregano en knoflook tot een marinade. Leg het vlees in een schaal, schenk de marinade erover en zet 8 uur afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.

2

Bak de pancetta in een hapjespan zonder olie of boter op laag vuur uit. Neem uit de pan.

3

Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Neem het vlees uit de marinade, schraap de knoflook en kruiden eraf en gril het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, bestrooi met zout en veel peper en druppel er wat marinade over. Laat even rusten.

4

Doe de tuinerwten met de rest van de olie, suiker, sjalot en 2 el water in de hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Kook de tuinerwten op hoog vuur 2-3 min. tot het water is verdampt. Verdeel de pancetta erover en serveer met het vlees (bistecca).