Sticky barbecuebeenham
Garen duurt even, maar dan heb je ook wat: een heerlijk mals stuk vlees (mét barbecuesmaakje) waar je met z'n allen van kunt eten.

Advertentie
Ingrediënten
- ½ el arachideolie
- 1 el keukenstroop in pot
- ½ el mosterdpoeder
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 1 Brandenburg Culinair beenham (785 g)
Keukenspullen
- barbecue
- bakkwast
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Zorg dat er een deel zonder kooltjes is (indirecte hitte).
- Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.
- Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen. Keer elke 10 min. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.
- Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.
bereidingstip:
Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.
combinatietip:
Lekker met een guacamolesalade. Kijk voor een recept elders op deze website.

Barbecue aansteken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 820 mg
Ook te zien in
Sticky barbecuebeenham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sticky barbecuebeenham
- ½ el arachideolie
- 1 el keukenstroop in pot
- ½ el mosterdpoeder
- 1 el grove Zaanse mosterd
Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.
- 1 Brandenburg Culinair beenham
Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje.
Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen.
Keer elke 10 min. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.
Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.
bereidingstip:
Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.
combinatietip:
Lekker met een guacamolesalade. Kijk voor een recept elders op deze website.