Kerstham met dille
Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.
710 kcal
15 min. bereiden, 1 uur oventijd, 5 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
700 g
1 el
1 tl
1 el
30 g
2 el
10 g
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 12 - Kerst lukt!
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.
Kerstham met dille
Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.

hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g beenham
1 el zonnebloemolie
1 tl gemalen kruidnagel
1 el vloeibare honing
30 g ongezouten roomboter
2 el grove Zaanse mosterd
10 g verse dille
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




