bewaar
Kerstham met dille
Kerstham met dille
bewaar

Kerstham met dille

Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
5 min. wachten
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

beenham

1 el

zonnebloemolie

1 tl

gemalen kruidnagel

1 el

vloeibare honing

30 g

ongezouten roomboter

2 el

grove Zaanse mosterd

10 g

verse dille

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.

3

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.