Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

In een handomdraai op en top Italië op tafel.

(29) waardeer
italiaans hoofdgerecht In een handomdraai op en top Italië op tafel. 4 personen
3 29

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 2 min. de tijm en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de venkel, spitskool, tuinerwtjes en aspergetips ca. 3 min. Voeg de kookroom toe, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper
  4. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de saus en voeg wat van het opgevangen kookvocht toe tot een smeuïge saus ontstaat. Schep de pasta op de borden en verdeel de knoflook-kiphaasjes erover. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Het oog wil ook wat. Garneer met een extra takje tijm voor een mooi opgemaakt bord.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 935 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 91 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met venkel, asperges en knoflookkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe.

2
2
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.

3
3
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 450 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4
4

Voeg de laatste 2 min. de tijm en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 venkelknol

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken.

6
6
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 200 g gesneden spitskool
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 100 g groene aspergetips

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de venkel, spitskool, tuinerwtjes en aspergetips ca. 3 min.

7
7
  • 250 ml kookroom
  • 100 g babyspinazie

Voeg de kookroom toe, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper

8
8
  • 500 g verse pappardelle

Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Vang een kopje van het kookvocht op.

9
9

Schep de pasta door de saus en voeg wat van het opgevangen kookvocht toe tot een smeuïge saus ontstaat.

10
10
  • 1 citroen

Schep de pasta op de borden en verdeel de knoflook-kiphaasjes erover. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.

serveertip:

Het oog wil ook wat. Garneer met een extra takje tijm voor een mooi opgemaakt bord.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.