Ge­meng­de sa­la­de met bur­ra­ta

Kaasliefhebbers opgelet: deze salade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard!

(17) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kaasliefhebbers opgelet: deze salade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard! 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Meng 3 el van het sap met de pestospread.
  3. Snijd de tomaten in parten en meng met de radijsmix, rucolaslamelange en pestodressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer met de hazelnoten. Halveer de burrata's en verdeel deze over de salade. Snijd het stokbrood in plakken en serveer erbij.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Gemengde salade met burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­meng­de sa­la­de met bur­ra­ta

1
1
  • 60 g ongebrande hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2

Neem de hazelnoten uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

3
3
  • 2 medium handsinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 90 g koelverse pestospread

Meng 3 el van het sinaasappelsap met de pestospread.

6
6
  • 3 trostomaten
  • 300 g rauwkost radijsmix
  • 150 g rucolaslamelange

Snijd de tomaten in parten en meng met de radijsmix, rucolaslamelange en pestodressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de salade over diepe borden en garneer met de hazelnoten.

8
8
  • 300 g koelverse burrata kazen
  • 1 vers stokbrood

Halveer de burrata's en verdeel deze over de salade. Snijd het stokbrood in plakken en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.