bewaar
Stokbroodje met zalm en waterkers
Stokbroodje met zalm en waterkers
bewaar

Stokbroodje met zalm en waterkers

Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.

15 min. bereiden
licht pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

½

kropsla

½

komkommer

40 g

waterkers

6 el

Griekse yoghurt

1½ tl

hot currypoeder

1

vers speltstokbrood

170 g

wilde roze zalm in blik

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.

2

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.

tip

bewaartipWil je het brood meenemen naar een picknick? Wikkel het zonder prikkers in aluminiumfolie of bakpapier (bijeen gebonden met keukentouw) en snijd nog niet door. Doe dit pas voor het serveren.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Bewaar de curry-yoghurt apart. Schep vlak voor serveren op het brood.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.