bewaar
Zeewierburger
Zeewierburger
bewaar

Zeewierburger

Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
redelijk pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu

10 g

gedroogd zeewier

3 cm

verse gember

6 el

panko Japans paneermeel

1

middelgroot ei

2 zakjes

Saitaku mix voor miso soup

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

4

afbakspeltbroodje

2

tomaten

4

augurken

100 g

fijngesneden ijsbergsla

4 el

wasabimayonaise

Dit heb je nodig

  • theedoek

  • kom

  • pureestamper

  • bakpapier

Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op.

Aan de slag

1

Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.

2

Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 min. wellen. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens ca. 10 min.

3

Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken. Meng de ijsbergsla met de mayonaise. Neem de broodjes en burgers uit de oven. Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.

tip

combinatietipLekker met harissa (pittige peperpasta) of sriracha (pittige chilisaus, fles).