bewaar
Vistaco's met tabasco-tomatensalsa
Vistaco's met tabasco-tomatensalsa
bewaar

Vistaco's met tabasco-tomatensalsa

Knapperige schelpen, gevuld met gefrituurde vis, frisse groenten en pittige saus. Een feestje voor de smaakpapillen.

30 min. bereiden
5 min. oventijd
licht pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

arachideolie

3

Tasty Tom trostomaten

1 el

tabasco red peppersauce

½ el

limoensap

3

snoepkomkommers

100 g

tarwebloem

1 el

gemalen chipotle

1 tl

zout

200 ml

bruisend mineraalwater

3

ijsblokjes

8

tacoschelpen

500 g

verse schelvis

200 g

koelverse guacamole

200 g

romainesla

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

  • garde

  • keukenpapier

Knapperige schelpen, gevuld met gefrituurde vis, frisse groenten en pittige saus. Een feestje voor de smaakpapillen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de (frituur)pan tot 170 °C. Rasp ondertussen de tomaten met een grove rasp. Meng de tabasco en het limoensap door het tomatenrasp en laat staan. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng de bloem, gemalen chipotle en het zout in een ruime kom. Roer er met een garde het water en de ijsblokjes door.

2

Bak de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de oven. Controleer ondertussen de temperatuur van de olie in de (frituur)pan met de keukenthermometer. Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Haal een derde van de vis door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo in nog 2 delen de rest van de vis. Neem de tacoschelpen uit de oven.

3

Verdeel de guacamole, sla en komkommer over de tacoschelpen, schep er wat vis op en besprenkel met de tomatensalsa.

combinatietipLekker met koriander.