Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.

(17) waardeer
aziatisch bijgerecht Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.
  2. Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.
  3. Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal. Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tempura van groene en witte asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

1
  • 1 liter arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

2
  • 400 g verse witte asperges

Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

3
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.

4
  • 100 g tarwebloem
  • 1 el maizena
  • 200 ml bruisend mineraalwater
  • 3 ijsblokjes

Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten.

Tip: Je kunt ook alvast 1 1/2 el sesamzaad toevoegen aan het beslag.

5

Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.

6

Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal.

7
  • 1 el sushigember
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.