bewaar
Kip met groene asperges
Kip met groene asperges
bewaar

Kip met groene asperges

Snel aan tafel? Ga voor dit rijstgerecht met kip en groenten.

20 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

425 g

minimaiskolfjes in blik

3 stuks

bosui

350 g

witte rijst

400 g

kipfilet

4 el

zonnebloemolie

2 tl

sesamolie

6 el

sojasaus

100 g

verse groene asperge

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Snel aan tafel? Ga voor dit rijstgerecht met kip en groenten.

Aan de slag

1

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Laat de maïs uitlekken. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi naar eigen smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de kip hier 6 min. in. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Voeg de peper naar smaak toe en verwarm 1 min. Verwarm ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een hapjespan. Roerbak de asperges en maïs 3 min in de hapjespan. Voeg de bosuitjes toe en bak 1 min. mee. Voeg naar eigen smaak de peper en eventueel zout toe.

3

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en roergebakken asperges ernaast.