bewaar
Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst
Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst
bewaar

Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst

Zo maak je kip in een handomdraai Aziatisch; lekker én makkelijk!

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

4 el

arachideolie

600 g

koelvers broccoliroosje

3 cm

verse gember

200 g

verse peultjes

6 el

sojasaus

150 g

ongezouten cashewnoten

2 el

tarwebloem

1

middelgroot ei

350 g

kipfilethaasje

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • sateprikkers

Zo maak je kip in een handomdraai Aziatisch; lekker én makkelijk!

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en roerbak de broccoliroosjes 10 min. op middelhoog vuur. Rasp de gember. Voeg de peultjes en de gember toe en bak nog 5 min. Zet het vuur uit en voeg 4 el sojasaus toe.

2

Doe ondertussen de cashewnoten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe in een diep bord. Doe de bloem in een bord. Klop het ei los met 2 el sojasaus in een ander diep bord. Haal de kipfilethaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei-sojamengsel en de notenkruim en rijg aan de satéprikkers. Verhit 2 el olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Houd de kip goed in de gaten. Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten in het midden en leg de kipspiesjes erop.