bewaar
Noedel-groentesalade met mango & sticky kip
Noedel-groentesalade met mango & sticky kip
bewaar

Noedel-groentesalade met mango & sticky kip

Een blijvertje op je weekmenu met zoete mango, snijbonen, broccoli en malse kip.

25 min. bereiden
licht pittig
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

udon-noedels

400 g

kipdijfiletreepjes

½ el

Verstegen Jamaican jerk

1 el

sesamzaad

5 el

zoete chilisaus

300 g

broccoli

400 g

verse snijbonen

2 el

sesamolie

2

eetrijpe mango's

1

kleine rode ui

Een blijvertje op je weekmenu met zoete mango, snijbonen, broccoli en malse kip.

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de kip met de specerijenmelange, de helft van het sesamzaad en iets meer dan de helft van de chilisaus. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Kook samen 6 min. in een ruime pan water met eventueel zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3

Klop ondertussen de olie en de rest van de chilisaus tot een dressing. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de noedels, de rest van het sesamzaad, de groenten, mango en ui met de dressing. Schep in een grote schaal, leg de kip erop en serveer.

combinatietipLekker met extra chilisaus en verse koriander.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.