bewaar
Gemberolie
Gemberolie
bewaar

Gemberolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

10 min. bereiden
2 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

1 portie

6 cm

verse gember

2 el

komijnzaad

500 ml

arachideolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

Aan de slag

1

Rasp de gember grof. Vijzel het komijnzaad en roosteren in een pan tot er een lichte geur ontstaat. Zet vervolgens het vuur laag.

2

Voeg de arachideolie en gember toe aan het komijnzaad en verwarm op laag vuur (niet koken). Giet terug in een fles of in een weckpot en laat 2 uur staan (daarna wordt de smaak intenser).

bewaartipBewaar de olie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken 2 weken houdbaar.
combinatietipLekker om mee te roerbakken (warm, goed schudden voor gebruik).

Gemberolie

Zelfgemaakt het allerlekkerst. Perfect om mee te roerbakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig