bewaar
Appelmoes met sinaasappel en gember
Appelmoes met sinaasappel en gember
bewaar

Appelmoes met sinaasappel en gember

Deze appelmoes geven we wat extra's door gember en sinaasappel toe te voegen.

15 min. bereiden
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

elstar-appel

4 cm

verse gember

1

sinaasappel

50 g

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • pureestamper of Hackit

Deze appelmoes geven we wat extra's door gember en sinaasappel toe te voegen.

Aan de slag

1

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten.

2

Schil en rasp de gember. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng de appel met de gember, het sinaasappelsap en -rasp en de rietsuiker aan de kook.

3

Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de appel in 15 min. op laag vuur gaar worden. Pureer de moes grof met een pureestamper of Hackit. Laat afkoelen.