bewaar
Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven
Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven
bewaar

Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven

Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden.

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

gesneden prei

1

kippenbouillontablet

1

courgette

400 g

artisjokhart in blik

300 g

fusilli

20 g

verse peterselie

1

citroen

240 g

sardientjes op water

180 g

Taggia-olijven

1 el

gedroogde dragon

250 ml

kookroom

Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de kippenbouillontablet 6 min. op middelhoog vuur.

2

Was ondertussen de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm breed. Snijd de artisjokharten in kwarten.

3

Schep de prei uit de pan in een hoge beker. Verhit in dezelfde hapjespan de rest van de olie en bak de courgette op hoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.

4

Breng ondertussen voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 12 min. beetgaar.

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Laat de sardientjes en de olijven uitlekken, verwijder eventueel de graat uit de vis en snijd in stukjes. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht op.

6

Voeg het opgevangen kookvocht samen met de dragon, de helft van de peterselie, 1 el citroensap en de kookroom toe aan de prei en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Meng de pasta met de preisaus en verdeel over de borden. Verdeel de courgette, artisjokharten, olijven en sardientjes over de pasta. Garneer met de rest van de peterselie en de citroenplakjes. Serveer direct.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello.

algemeen *Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.