bewaar
Fusilli tricolore puttanesca
Fusilli tricolore puttanesca
bewaar

Fusilli tricolore puttanesca

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

20 min. bereiden
redelijk pittig
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli tricolore

180 g

zongerijpte Taggia-olijven

2 tenen

knoflook

½ tl

chilivlokken

400 g

gepelde tomaten in tomatensaus

50 g

ansjovisfilets met kappertjes

20 g

verse platte peterselie

Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.

2

Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.