bewaar
Napolitaanse pasta
Napolitaanse pasta
bewaar

Napolitaanse pasta

Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord.

15 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

55 g

amandelschaafsel

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

100 g

blanke rozijnen

50 g

kappertjes

400 g

pomodorini cherry tomatoes

60 g

zongerijpte Taggia-olijven

20 g

verse platte peterselie

Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

tip

variatietipMaak van deze pasta een kinderfavoriet door de olijven weg te laten. In plaats van kappertjes kun je augurkenblokjes meebakken.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.