bewaar
Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines
Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines
bewaar

Ovenrijst met tuinbonen, artisjok en sardines

Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 porties

125 g

romaatjes

1

gele paprika

1

rode paprika

1

middelgrote ui

300 g

risottorijst

180 g

gegrilde artisjok in olie

250 g

diepvries tuinbonen

800 ml

water

1

kippenbouillontablet

15 g

verse platte peterselie

120 g

sardines in olijfolie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Deze ovenschotel met risottorijst, tuinbonen, artisjok en sardines maak je in slechts 15 minuten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Snipper de ui.

2

Doe de rijst in een ovenschaal. Verdeel de artisjokharten met de olie uit het potje, de paprika, ui, tomaat en de helft van de tuinbonen over de rijst. Breng het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en schenk dit over de rijst. Meng alles goed. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Snijd de peterselie fijn. Laat de sardines uitlekken in een vergiet.

3

Haal de ovenschaal na 20 min. uit de oven en schep goed om. Verdeel de sardines en de rest van de tuinbonen over de rijst en zet nog 10 min. onafgedekt terug in de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken, zonder de sardines en peterselie. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de sardines erover, verwarm 20 min. in de oven op 200 °C en bestrooi met de peterselie.