bewaar
Rodebiet-pastinaaksoep
Rodebiet-pastinaaksoep
bewaar

Rodebiet-pastinaaksoep

Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.

45 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

400 g

rode bieten

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

30 g

ongezouten roomboter

½ el

anijszaad

1 liter

groentebouillon van tablet

800 g

zwarte bonen

125 g

zure room

100 g

groentechips

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Dit is winter op z'n best! Stevige soep met rode biet, pastinaak en zwarte bonen.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.

2

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom 1 el zure room en serveer met de groentechips.

tip

combinatietipLekker met verkruimelde feta en petit beurre (brood, AH Liefde & Passie).

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.

Bietensoep met zure room & groentechips

Instructievideo - 02:09 min.