bewaar
Pastinaaksoep met kastanjechampignons
Pastinaaksoep met kastanjechampignons
bewaar

Pastinaaksoep met kastanjechampignons

Soep maken? Deze pastinaaksoep is het perfecte comfortfood tijdens de koude dagen.

20 min. bereiden
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

2

sjalotten

4 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1½ liter

groentebouillon

4

middelgrote eieren

250 g

kastanjechampignons

1 tl

gedroogde dille

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Soep maken? Deze pastinaaksoep is het perfecte comfortfood tijdens de koude dagen.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook pastinaak in 10 min. gaar.

2

Kook ondertussen de eieren in 6.5 min bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee.

3

Roer ondertussen de dille door de crème fraîche. Breng op smaak met peper. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Halveer de eieren en leg in de soep. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.

tip

combinatietipLekker met meergranen boulongne stokbrood.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.