Ui-prei-ka­pu­cij­nero­me­let met bo­nen­kruid

Dit is nou echt wat je noemt een rijkgevulde omelet!

(9) waardeer
bijgerecht Dit is nou echt wat je noemt een rijkgevulde omelet! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui, gesneden prei en bonenkruid op middelhoog goudbruin. Laat ondertussen de jonge kapucijners uitlekken en bak deze de laatste minuut mee. Klop in een ruime kom de eieren los. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk het eimengsel over de groente, doe de deksel op de pan en laat de omelet in 7 min. gaar worden. Draai de omelet om met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 min. Verkruimel ondertussen de witte kaas, snijd de blaadjes van de munt grof en strooi samen over de omelet.

bewaartip:

Deze omelet is koud ook lekker. Omelet over? Neem hem de volgende dag mee als lunch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ui-prei-kapucijneromelet met bonenkruid

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui-prei-ka­pu­cij­nero­me­let met bo­nen­kruid

1
1
  • 3 uien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g gesneden prei
  • 1 tl gedroogd bonenkruid

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui, gesneden prei en bonenkruid op middelhoog goudbruin.

2
2
  • 330 g jonge kapucijners in blik
  • 6 middelgrote eieren

Laat ondertussen de jonge kapucijners uitlekken en bak deze de laatste minuut mee. Klop in een ruime kom de eieren los. Breng op smaak met peper en zout.

3
3

Schenk het eimengsel over de groente, doe de deksel op de pan en laat de omelet in 7 min. gaar worden.

4
4

Draai de omelet om met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 min.

5
5
  • 50 g witte kaas
  • 7½ g verse munt

Verkruimel ondertussen de witte kaas, snijd de blaadjes van de munt grof en strooi samen over de omelet.

bewaartip:

Deze omelet is koud ook lekker. Omelet over? Neem hem de volgende dag mee als lunch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.