bewaar
Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes
Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes
bewaar

Hollandse roerbak met kapucijners & opbakaardappeltjes

In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol.

10 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

700 g

CelaVita Oma’s opbakaardappeltjes

250 g

spekblokjes

2

middelgrote uien

400 g

gesneden prei

800 g

jonge kapucijners in blik

167½ g

piccalilly

100 g

zilveruitjes

In deze roerbak spelen de aardappeltjes een glansrol.

Aan de slag

1

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en prei toe aan de spekblokjes en roerbak 5 min. mee Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste minuut toe aan het mengsel in de koekenpan. Breng op smaak met versgemalen peper.

3

Verdeel de aardappeltjes met de roerbak over diepe borden. Serveer met de piccalilly en zilveruitjes.