Cur­ry met kik­ker­erw­ten, ko­kos­melk en rijst

Vrolijk gekleurde groentecurry.

(55) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vrolijk gekleurde groentecurry. 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Wil je meer groente in dit gerecht? Voeg dan nog 2 paprika's toe. Doe dit in stap 2 tegelijkertijd met de roerbakmix.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016 , Op de gezondere toer

Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry met kik­ker­erw­ten, ko­kos­melk en rijst

1
1
  • 300 g meergranenrijst

Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 el (arachide)olie
  • 70 g Koh Thai gele currypasta
  • 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee.

3
3
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

4
4

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.

serveertip:

Wil je meer groente in dit gerecht? Voeg dan nog 2 paprika's toe. Doe dit in stap 2 tegelijkertijd met de roerbakmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.