Ge­gril­de lams­haas met an­sjo­vis-tijm­bo­ter

De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 5 min. wachten
(8) waardeer
hoofdgerecht De zilte zelfgemaakte boter vult de lamshaas perfect aan. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas. Meng de ansjovis, knoflook, tijm en kaas door de boter. Leg op een stuk vershoudfolie en rol strak op in de folie tot een worstje. Leg minimaal 2 uur in de koelkast.
  2. Laat de lamshaasjes 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur komen. Bestrijk de haasjes rondom met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de haasjes in 4 min. rondom rosé.
  3. Neem de haasjes uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd per haasje een plakje van de boter en bewaar de rest. Leg op elk haasje een plakje.

combinatietip:

Lekker met pappardelle met spinazie en extra Parmezaanse kaas.

bewaartip:

Gebruik de boter bijv. om paddenstoelen of biefstuk in te bakken.

bewaartip:

Je kunt de boter 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 15  g
  • natrium 265 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de lams­haas met an­sjo­vis-tijm­bo­ter

1
1
  • 3 ansjovisfilets in olie in blik
  • 1 teen knoflook
  • 8 takjes verse tijm
  • 30 g Parmigiano Reggiano

Snijd de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de kaas.

2
2
  • 75 g ongezouten roomboter

Meng de ansjovis, knoflook, tijm en kaas door de boter. Leg op een stuk vershoudfolie en rol strak op in de folie tot een worstje.

3
3

Leg minimaal 2 uur in de koelkast.

4
4
  • 500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager

Laat de lamshaasjes 1 uur voor bereiden op kamertemperatuur komen.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk de haasjes rondom met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de haasjes in 4 min. rondom rosé.

7
7

Neem de haasjes uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

8
8

Snijd per haasje een plakje van de boter en bewaar de rest. Leg op elk haasje een plakje.

combinatietip:

Lekker met pappardelle met spinazie en extra Parmezaanse kaas.

bewaartip:

Gebruik de boter bijv. om paddenstoelen of biefstuk in te bakken.

bewaartip:

Je kunt de boter 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.