bewaar
Granensalade met wortel, grapefruit en munt
Granensalade met wortel, grapefruit en munt
bewaar

Granensalade met wortel, grapefruit en munt

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

spelt

600 g

winterpeen

4 el

extra vierge olijfolie

2 tl

kerriepoeder

1

grapefruit

15 g

verse munt

15 g

verse basilicum

1

bosui

50 g

babyspinazie

60 g

oven roasted amandelen

60 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakbom!

Aan de slag

1

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan.

2

Schaaf ondertussen de peen met de keukenmachine of een scherp mes in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

4

Snijd de munt- en basilicumblaadjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spelt met de peen, het grapefruitsap, de kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Voeg de babyspinazie toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

tip

bewaartipJe kunt deze salade t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.