Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar!

(69) waardeer
hoofdgerecht Hartverwarmend stoofgerecht vol heerlijke smaken. En in 20 minuten klaar! 4 personen
3 69

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de rest van de tijm.

variatietip:

In plaats van de cream sherry kun je ook dezelfde hoeveelheid PX sherry of paddenstoelenbouillon (van tablet) gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pommes duchesse.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 355 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Fazantfilet met spek en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

1
1
  • 4 fazantfilets
  • 8 plakken katenspek

Omwikkel elke fazantfilet met 2 plakjes spek.

2
2
  • 3 takjes verse tijm

Ris de blaadjes van de tijm.

3
3
  • 30 g ongezouten boter

Smelt de boter in een ruime hapjespan en bak de fazantfilets op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

4
4
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g paddenstoelen voor de wok

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen.

5
5
  • 1 el tarwebloem

Voeg de bleekselderij, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur.

6
6

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 100 ml cream sherry
  • 200 ml verse slagroom

Schenk de sherry erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook.

8
8
  • 1 takje verse tijm

Draai het vuur laag, leg de fazantfilets in de pan en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Garneer met de tijm.

variatietip:

In plaats van de cream sherry kun je ook dezelfde hoeveelheid PX sherry of paddenstoelenbouillon (van tablet) gebruiken.

combinatietip:

Lekker met pommes duchesse.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.