Fazant in cider met salie, bacon en appel
Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sjalot
- 2 jazz-appels (of andere appel)
- 400 g fazantfilets (Feestfavoriet)
- 8 blaadjes verse salieblaadjes
- 4 plakjes bacon
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el mix voor glühwein
- 100 ml appelcider
Advertentie
Bereiden
- Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.
- Serveer de fazant met de appel-ciderjus.
variatietip:
Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.
serveertip:
Lekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Fazant in cider met salie, bacon en appel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 235 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Fazant in cider met salie, bacon en appel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fazant in cider met salie, bacon en appel

- 1 sjalot
- 2 jazz-appels
Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis.

- 400 g fazantfilets
- 8 blaadjes verse salieblaadjes
- 4 plakjes bacon
Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.

- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

- 1 el mix voor glühwein
Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

- 100 ml appelcider
Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.

Serveer de fazant met de appel-ciderjus. Bon appétit!
variatietip:
Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.
serveertip:
Lekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.