Kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling
Worst is samen met de klassiekers appel, salie en pecannoten in perfecte harmonie in deze kalkoenvulling.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel fijn. Hak de pecannoten grof. Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Snijd de appel met schil in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Verwijder het vel van de worsten. Meng de prei, noten, salie, appel en het worstvlees met de panko en spekreepjes. Vul de kalkoen hiermee.
Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk de kalkoen met de bakkwast rondom met de boter en bestrooi met peper en zout. Leg in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en rooster ca. 1.5 uur in het midden van de oven. Verwijder de folie en rooster de kalkoen onafgedekt nog 30 min., zodat hij mooi bruin wordt. Controleer de gaarheid eventueel met een kernthermometer. Steek de thermometer in het dikste deel van een dij. Als de kerntemperatuur 75 °C is, is de kalkoen gaar.
Haal de kalkoen uit de oven, bedek losjes met aluminiumfolie en laat nog 15-20 min. rusten voor het aansnijden.
Kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling
Worst is samen met de klassiekers appel, salie en pecannoten in perfecte harmonie in deze kalkoenvulling.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel fijn. Hak de pecannoten grof. Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Snijd de appel met schil in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Verwijder het vel van de worsten. Meng de prei, noten, salie, appel en het worstvlees met de panko en spekreepjes. Vul de kalkoen hiermee.
Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk de kalkoen met de bakkwast rondom met de boter en bestrooi met peper en zout. Leg in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en rooster ca. 1.5 uur in het midden van de oven. Verwijder de folie en rooster de kalkoen onafgedekt nog 30 min., zodat hij mooi bruin wordt. Controleer de gaarheid eventueel met een kernthermometer. Steek de thermometer in het dikste deel van een dij. Als de kerntemperatuur 75 °C is, is de kalkoen gaar.
Haal de kalkoen uit de oven, bedek losjes met aluminiumfolie en laat nog 15-20 min. rusten voor het aansnijden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 prei
60 g gezouten pecannoten
1 takje verse salie
1 Jazz appel
2 scharrel braadworsten
25 g panko
100 g biologische gerookte spekreepjes
2½ kg Vakslager kalkoen
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakkwast
ovenschaal (25 x 35 cm)
aluminiumfolie
kerntemperatuurmeter