bewaar
Manhattan chowder (mosselsoep)
Manhattan chowder (mosselsoep)
bewaar

Manhattan chowder (mosselsoep)

De oorspronkelijke chowder wordt gemaakt met kokkels. Wij maken 'm lekker met mosselen.

30 min. bereiden
redelijk pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

750 ml

visbouillon van tablet

400 g

vastkokende aardappel

150 g

baconreepjes

½ tl

cayennepeper

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

400 g

tomatenblokjes

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

De oorspronkelijke chowder wordt gemaakt met kokkels. Wij maken 'm lekker met mosselen.

Aan de slag

1

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml van de bouillon en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig. Giet af in een zeef en vang het vocht op.

2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak de bacon en cayennepeper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroenten toe en bak 3 min. mee. Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, het opgevangen vocht en de rest van de bouillon toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

3

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om te garneren) en voeg ze de laatste minuut van de kooktijd toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met bieslook en garneer met de achtergehouden mosselen.

tip

combinatietipLekker met stokbrood.