bewaar
Mosselsoep met venkel
Mosselsoep met venkel
bewaar

Mosselsoep met venkel

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

1 kg

panklare mosselen

300 ml

witte wijn

1

venkelknol

1 eetlepel

olijfolie

1

ui

1

winterwortel

500 ml

warme visbouillon

125 ml

slagroom

allesbinder

Aan de slag

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dichtgaan weggooien. In grote pan mosselen met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 min. gaarkoken, af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen en uit schelp halen; 12 mosselen in schelp voor garnering apart houden. Zeef bekleed met keukenpapier in kom hangen. Mosselvocht door zeef schenken. Venkelknol schoonmaken, in vieren snijden en in dunne repen snijden. In grote pan olie verhitten en ui 1 min. fruiten. Venkel en wortel al omscheppend 1 min. meebakken. Mosselvocht en visbouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep 5-7 min. zachtjes laten koken tot groenten beetgaar zijn. Slagroom en mosselen zonder schelp door soep mengen. Soep nog ca. 2 min. zachtjes door laten koken en eventueel binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier wijde kommen scheppen. Mosselen in schelp in soep leggen. Serveren met warm stokbrood.

tip

algemeenMaak van de rest van de mosselen een borrelhapje: kook de mosselen, haal ze uit de schelp en wentel ze door een mengsel van bloem met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Bak ze in olijfolie knapperig bruin.