Mos­sel­soep met ven­kel

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dichtgaan weggooien. In grote pan mosselen met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 min. gaarkoken, af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen en uit schelp halen; 12 mosselen in schelp voor garnering apart houden. Zeef bekleed met keukenpapier in kom hangen. Mosselvocht door zeef schenken. Venkelknol schoonmaken, in vieren snijden en in dunne repen snijden. In grote pan olie verhitten en ui 1 min. fruiten. Venkel en wortel al omscheppend 1 min. meebakken. Mosselvocht en visbouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep 5-7 min. zachtjes laten koken tot groenten beetgaar zijn. Slagroom en mosselen zonder schelp door soep mengen. Soep nog ca. 2 min. zachtjes door laten koken en eventueel binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier wijde kommen scheppen. Mosselen in schelp in soep leggen. Serveren met warm stokbrood.

Tip:

Maak van de rest van de mosselen een borrelhapje: kook de mosselen, haal ze uit de schelp en wentel ze door een mengsel van bloem met paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Bak ze in olijfolie knapperig bruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.