bewaar
Tonijnciabatta uit de oven
Tonijnciabatta uit de oven
bewaar

Tonijnciabatta uit de oven

Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

ciabatta afbakbrood

320 g

tonijnmoot in olijfolie

250

cherrytomaten

1

rode ui

200 g

zuivelspread bieslook light

100 g

eikenbladslamelange

150 g

rauwkost komkommer

3 el

olijfolie frisse citroen

Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.

2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen.

3

Haal het brood uit de oven, laat de oven aan en zet deze op de grillstand. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover.

4

Beleg met de helft van de tomaten en 2/3 van de ui. Besprenkel met de olie van de tonijn. Zet de oven op grillstand en gril de onderste helften nog 4 min. Haal het brood uit de oven.

5

Meng ondertussen de eikenbladsla, rauwkost en de rest van de tomaten en ui met de citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal het brood uit de oven. Leg de bovenste broodhelften erop en snijd elke ciabatta doormidden. Verdeel over 4 borden en geef de salade erbij. Serveer direct.

algemeenJe kunt in plaats van ciabatta's ook de dubbele hoeveelheid ciabattina's nemen.
combinatietipHou je van pittig? Strooi 1/2 tl cayennepeper over de belegde broodjes voordat ze de oven ingaan

Tonijnciabatta uit de oven

Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig