bewaar
Roerbakrijst met kipfilet en basilicum
Roerbakrijst met kipfilet en basilicum
bewaar

Roerbakrijst met kipfilet en basilicum

Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig!

15 min. bereiden
licht pittig
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

paddenstoelenmix met gele paprika en bieslook

295 g

gegrilde rode paprika

300 g

kipfilethaasjes

1½ el

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

400 g

roerbakrijst wit langgraan

850 ml

water

15 g

verse basilicum

Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 4 min. op middelhoog vuur.

2

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg met de kipfilet, shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur mee.

3

Voeg de rijst en heet water toe en roer goed door. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper. Garneer met het basilicum en serveer.

tip

variatietipVervang het basilicum door 15 g koriander.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.