He­al­thy­fans’ fala­fel­sa­la­de

Dertig bloggers deelden hun favoriete saladerecept, zodat jij die thuis ook gemakkelijk kunt maken. Proef deze falafelsalade van Healthyfans.

(13) waardeer
lunch Dertig bloggers deelden hun favoriete saladerecept, zodat jij die thuis ook gemakkelijk kunt maken. Proef deze falafelsalade van Healthyfans. 4 personen
2 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de gegrilde aubergine in stukjes. Neem een schaal en doe eerst de snijbiet erin. Voeg daarna de gegrilde aubergine en gedroogde tomaten toe. Mix dit geheel samen met de kiemgroente, honny cress en verwarmde falafel. Snijd deze wel eerst in stukjes. Maak de salade af met de Zaanse knoflookdressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
bloggerrecepten

Healthyfans’ falafelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­al­thy­fans’ fala­fel­sa­la­de

1
1
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 234 g falafel

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel ongeveer 5 minuten.

2
2
  • 400 g gegrilde aubergine

Snijd ondertussen de gegrilde aubergine in stukjes.

3
3
  • 150 g snijbiet
  • 150 g koelverse zongedroogde tomaten

Neem een schaal en doe eerst de snijbiet erin. Voeg daarna de gegrilde aubergine en gedroogde tomaten toe.

4
4
  • 150 g licht pittige kiemgroente
  • 1 el honny cress

Mix dit geheel samen met de kiemgroente, honny cress en verwarmde falafel. Snijd deze wel eerst in stukjes.

5
5
  • 4 el Zaanse knoflookdressing

Maak de salade af met de Zaanse knoflookdressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.