bewaar
Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes
Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes
bewaar

Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes

Dat zijn wat we noemen worstjes met pit. De rodecurrypasta door de mayonaise geeft deze hotdogs een typisch Thais extraatje.

20 min. bereiden
pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

2 el

thaise rode currykruidenpasta

4 el

mayonaise

1 kropje

babyromainesla

50 g

taugé

15 g

verse koriander

4

zachte witte puntjes

4

varkens/runderchipolata's

4 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • barbecue

Dat zijn wat we noemen worstjes met pit. De rodecurrypasta door de mayonaise geeft deze hotdogs een typisch Thais extraatje.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng voor de rodecurrymayo het limoenrasp en -sap met de currypasta en mayonaise. Meng de sla met de taugé en koriander. Snijd de broodjes aan de bovenkant tot de helft in.

3

Gril de chipolata’s in 8 min. goudbruin en gaar op de barbecue.

4

Schep op elk broodje wat salade, een worstje, rodecurrymayo en gebakken uitjes. Serveer met de partjes limoen.

bewaartipJe kunt de salade en currymayo ½ dag van tevoren bereiden. De worstjes kun je ook thuis al grillen in de grillpan.

combinatietipLekker met in ringetjes gesneden rode peper voor extra pit.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.