bewaar
Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas
Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas
bewaar

Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas

Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt!

25 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

7 el

extra vierge olijfolie

1 el

gedroogde dragon

1

petit cereales

300 g

kipfilethaasje

250 g

verse aardbei

2

eetrijpe avocado's

200 g

verse spinazie

2 el

witte balsamicoazijn

150 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt!

Aan de slag

1

Pers de knoflook uit en meng samen met 4 el olie en de dragon tot een kruidenolie.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

4

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.

5

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte.

6

Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

7

Meng de spinazie en avocado met de rest van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kipfilet, aardbeien en verkruimel de witte kaas erover.

combinatietipLekker met grofgehakte walnoten.